Convertor valutar online la cursul zilei

Converteste valuta acum cu un singur click

Suma:
Conversie:
Conversie:

Stiri financiare

Stiri financiar-bancare importante

Convertorul tau valutar online eficient

Folositi convertorul nostru valutar de moneda online pentru a converti aproape toate monedele existente si aur.

Pentru a incepe introduceti o valoare, iar calculul se va face automat la toate monedele plus aur.

Convertorul valutar foloseste cel mai recent curs BNR actualizat la noi pe site.

Conversie valutara prin cardul de credit

Cardurile de credit ofera unul dintre cele mai mici rate de schimb valutar. Companiile de carduri isi bazeaza cursurile de schimb pe preturile en-gros oferite institutiilor mai mari, astfel încat sunteti obligat sa obtineti o rata echitabila.

Taxele de tranzactie straine sunt o altă poveste. Convertor valutar profesionist.

Aproximativ 30,000 de romani au cetatenie in alte tari

Aproximativ 30,000 de romani au cetatenii in alte tari ale Uniunii Europene, in anul 2017, in crestere comparativ cu anul precedent. Dar si Romania a acordat cetatenie la aproximativ 4 mii de persoane, marea parte fiind ucranieni.

La nivelul UE, in anul 2017 au fost aproximativ 900,000 de persoane care au primit cetatenie intr-un stat membru, in crestere fata de anul trecut.

Multe persoane care au primit cetatenie in tari ale Uniunii Europene provin din state care nu sunt membri UE, majoritatea fiind din Maroc, India, Pakistan si Turcia.

Circa 30,000 de romani au primit cetatenii in alte tari ale Uniunii Europene, marea parte din ei primind cetatenie italiana (43,6%), germana (12,9%), ungara (9,7%) si britanica (6,7%).

Romania a acordat cetatenie la aproximativ 4 mii de persoane in 2017, cele mai multe persoane proveneau din Ucraina (4,032), Turcia (139) si Siria (70).

Numarul de persoane fizice cu restante de peste 30 de zile

Numarul de persoane fizice cu restante de peste 30 de zile, a scazut cu 1,12% in luna februarie, comparativ cu luna anterioara, ajungand la 672.516, reiese din informatiile cele mai recente ale BNR-ului.

Aceste persoane aveau in total restante mai mari de 7 miliarde de lei, o parte din ei sunt euro, o parte sunt lei, respectiv aproximativ 3 miliarde in lei, si aproximativ 4 miliarde in euro. Cea mai mare valoare este de aproximativ 4 miliarde de lei cu un termen de peste 90 de zile.

Valoarea creditelor restante este de aproximativ 4 miliarde de lei, ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, fiind inregistrata in luna februarie a anului 2018.

Aceasta este in crestere cu 1,66%, comparativ cu suma inregistrata in luna ianuarie a anului 2018, iar restantele creditelor in valuta a coborat cu 3,68%, la 4,232 miliarde de lei.

Deficit USA

Statele Unite au inregistrat un deficit bugetar de 1,000 miliarde de dolari in anul 2017. Acest lucru este ingrijorator deoarece specialisti au estimat ca acest lucru se va intampla cu doi ani mai tarziu.

Aceste conditii sunt valabile daca reducerile de taxe si marirea cheltuielilor, acceptate de catre presedintele Statelor Unite, Donald Trump, vor contribui la cresterea economiei tarii.

In anul fiscal 2018 care se incheie pana la sfarsitul lunii septembrie va fi de 804 miliarde de dolari deficitul bugetar, cu mult peste estimarile initiale de 563 de miliarde de dolari.

In anul fiscal 2019 cheltuielile vor depasi veniturile cu 981 de miliarde de dolari, comparativ cu estimarile de doar 689 de miliarde de dolari. In anul fiscal 2022 se estima ca deficitul bugetar va depasi 1,000 miliarde de dolari.

Schimb valutar

Cele mai importante banci din tara noastra